Как да залепя?

Всички стикери са съставени от отделни детайли от винил. Единствено стикерите-пана са цели изображения върху цяло фолио с размери до 300смх70см. Посочените размери са на композициите в завършен вид. Виниловите елементи на стикерите са подредени върху носещи подложки с размери до 60смх90см, като тези детайли трябва да се разлепят и преподредят върху желаната основа. В зависимост от подредбата им може да се получи посоченото изображение, което да е съответно равно, малко по-голямо или малко по-малко от това в сайта. Вариантите за сглобяване на елементите могат да се моделират според индивидуалното въображение. Да се избягва поставянето на стикерите върху повърхности подложени на директно нагряване или прекомерно охлаждане. Температурата на повърхността, върху която се лепи, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.  Да се почисти много добре мястото, където ще се залепят - препоръчва се отстраняване на всички възможни замърсители като мазнини или прах. Често, прахът натрупан по стени или врати е невидим за окото, но той пречи за създаването на стабилна връзка между стикера и основата. Ето защо повърхността, дори да изглежда чиста, трябва добре да се подготви. Това е от особено значение за помещения с камини или уреди на твърдо гориво. При липса на стабилна, чиста основа е възможно някои стикери, особено тези с по-фини детайли, да се разлепят! Повечето от самозалепващите се стикери са "Премахваеми/Removable", т.е. спецификациите на използваните лепила позволяват отстраняването им без видими следи. Това обаче ги прави много чувствителни към замърсители, които могат да полепнат, след което силата на лепилото значително намалява. В много редки случаи се наблюдава несъвместимост с някои контактни повърхности. При подобен вариант, ако елементи от стикерите се поставят върху различна повърхност (напр. врата на хладилник, мебели или интериорни врати) и те все още се разлепят, значи първоначалната основа не е била почистена добре от прах или мазнини, а ако стоят безпроблемно значи има несъвместимост с основата. Елементите могат, при необходимост, да се изрежат заедно с носещата подложка и да се подредят директно на повърхността чрез внимателно отлепване на единия край, който да се постави на мястото за декориране, а посредством внимателно изтегляне на подложката стикерът да се залепи без контакт между пръстите и лепливата страна. Това е от особено значение при фините детайли. При замърсяване на лепливата страна на стикерите или за допълнителна стабилност може да се използва тапетно или сухо, или друго лепило по избор.

 

Самозалепващо се фолио (цял стикер-пано) - начин на поставяне:

 1. Изберете гладка, чиста и суха повърхност, върху която ще залепите стикера. Добър вариант е стикерът да бъде залепен върху тънка монтажна плоскост (HDF, MDF, фазер или др), а самата плоскост да се закрепи на избраното за целта място. Температурата на повърхността, върху която се лепи, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.
 2. Уверете се, че няма невидими замърсявания като прах, мазнини, химикали.
 3. Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал. Може да използвате хартиено тиксо, за да го прикрепите временно към повърхността и да добиете представа за окончателната визия.
 4. При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера или го разделете ако смятате да го използвате на части, като оставите поне 0.5см аванс.
 5. Ако върху повърхността има издадени детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), ги демонтирайте, за да може да ги поставите върху стикера.
 6. Напръскайте основата, върху която ще монтирате стикера със сапунена вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване, но само ако не го поставяте върху водоразтворима боя или мазилка, където може да използвате подходящо лепило, напр. С200.
 7. Ако сте навлажнили със сапунена вода добре, то може да отстраните цялата подложка и да положите стикера върху намокрената основа, а после да използвате апликатора за обезвъздушаване. В случай, че поставяте върху стена и използвате допълнително лепило, то е желателно да отстраните цялата подложка и да намажете плътно лепливата страна на стикера, а после да го поставите, наместите и обезвъздушите.
 8. Ако поставяте върху суха основа, внимателно започнете да отделяте хартиената основа от единия край, като плътно притискате лепливата страна на стикера към избраната повърхност.
 9. Направете това по целия водещ хоризонтал или вертикал.
 10. Започнете внимателно и равномерно да изтегляте хартиената подложка по широчина или височина, като старателно притискате стикера към основата. Използвайте приложения апликатор (шпатула), който може да увиете в памучна материя, пластмасова карта или само памучна кърпа, за заглаждане на повърхността и за да гарантирате, че няма да се образуват въздушни мехурчета между повърхността и винила.
 11. Продължете до отстраняване на цялата хартиена подложка.
 12. Уверете се, че всички краища на винила са плътно прилепнали към повърхността
 13. Ако има неравности и/или въздушни мехури, може да използвате  макетен нож  и/или игла, за да изрежете и/или  спукате.
 14. Ако сте демонтирали детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), изрежете внимателно част от стикера на съответното място и монтирайте детайла.
 

Показания:
  Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др

 

Самозалепващ се стикер за стена - начин на поставяне:

 

1. Изберете гладка, чиста и суха повърхност. Отделете много внимателно стикерите от листа един по един. При необходимост, преди отстраняването от основата, може да ги разрежете прецизно на по-малки детайли.
2. Подредете лепливите страни върху равна повърхност, без да ги натискате, така че да има възможност да ги отделите и препозиционирате отново, ако е необходимо.
3. Ако резултатът е задоволителен за вас, притиснете здраво към повърхността, за да изкарате въздушните мехурчета навън.
4. Ако все още има мехурчета, вземете игла, за да ги продупчите.

Показания:
  Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др.

Интериорен стикер с трансферно залепяне - начин на поставяне:

1. Почистете внимателно повърхността, където ще поставяте изображението.
2. Поставете трансферното фолио върху изображението или прескочете тази стъпка ако фолиото е вече залепено. Внимателно търкайте повърхността хоризонтално и вертикално, за да може трансферното фолио да прилепне плътно към изображението.
3. След като трансферното фолио е плътно прилепнало, изрежете индивидуални парчета ако е необходимо.
4. Подгответе дизайна и подредете картината докато сте доволни.
5. Внимателно отстранете задния слой на изображението.
6. Нанесете върху стената, но не търкайте местата без стикер. Със суха и мека кърпа или с пластмасова карта търкайте внимателно САМО върху изображението, за да отстраните въздуха.
7. Бавно и внимателно отлепете трансферното фолио. Повторете стъпките при повече изображения.

Показания:
  Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др., вкл. и в мокри помещения

3d Стикер за под - начин на поставяне:

1. Изберете гладка, чиста и суха повърхност, върху която ще залепите стикера.
2.  Уверете се, че няма невидими замърсявания като прах, мазнини, химикали.  
3.  Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал. Може да използвате хартиено тиксо, за да го прикрепите временно към повърхността и да добиете представа за окончателната визия.
4.  При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера, но единствено и само ако е/са в непосредствена близост до вертикална повърхост като стени, мебели и др., която не предполага активна външна намеса.
5.Напръскайте основата, върху която ще монтирате стикера със сапунена вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване.
6.  Внимателно започнете да отделяте хартиената основа от единия край, като плътно притискате лепливата страна на стикера към избраната повърхност.
7.  Направете това по целия водещ хоризонтал или вертикал.
8.  Започнете внимателно и равномерно да изтегляте хартиената подложка като старателно притискате стикера към основата. Ако монтажът е от двама или повече души, може да отлепите цялата хартиена основа и да позиционирате стикера наведнъж и ако сте навлажнили със сапунена вода добре, то може да положите стикера върху намокрената основа, а после да използвате апликатора за обезвъздушаване.
9. Използвайте приложения към поръчката апликатор, за да гарантирате, че няма да се образуват въздушни мехурчета между повърхността и винила.
10.  Продължете до отстраняване на цялата хартиена подложка.
11.  Уверете се, че всички краища на винила са плътно прилепнали към повърхността.

Показания:
  Може да се прилага на всяка чиста и гладка подова повърхност като дървени или изкуствени покрития, теракотени или подобни плочи, всяка равна и здрава основа.

Няма добавени продукти в тази категория.

Най-продавани
Стикер за стена "Фл
19,99лв 24,99лв
Налични цветове:
 • Черен +0.0000
 • Виолетов +0.0000
 • Лилав +0.0000
Детски стикер за стена &
5,99лв 14,99лв
Налични цветове:
 • Многоцветно +0.0000
Детски стикер за стена &
8,99лв 14,99лв
Налични цветове:
 • Многоцветно +0.0000
Промоции
Промопакет "Цветове
26,99лв 33,98лв - 21%
3d Стикер за под - Море
28,99лв 29,99лв - 3%
3d Стикер за под - Ню Йо
38,99лв 48,99лв - 20%