Как да залепя?

Всички стикери са съставени от отделни детайли от винил. Единствено стикерите-пана са цели изображения върху цяло фолио с размери до 300смх70см. Посочените размери са на композициите в завършен вид. Стикерите са подредени върху носещи хартиени подложки, като трябва да се разлепят и поставят върху желаната основа. Вариантите за сглобяване на стикери съставени от отделни елементи, могат да се моделират според индивидуалното въображение. Да се избягва поставянето на стикерите върху повърхности подложени на директно нагряване или прекомерно охлаждане. Температурата на повърхността, върху която се лепи, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.  Да се почисти много добре мястото, където ще се залепят - препоръчва се отстраняване на всички възможни замърсители като мазнини или прах. Често, прахът натрупан по стени или врати е невидим за окото, но той пречи за създаването на стабилна връзка между стикера и основата. Ето защо повърхността, дори да изглежда чиста, трябва добре да се подготви. Това е от особено значение за помещения с камини или уреди на твърдо гориво. При липса на стабилна, чиста основа е възможно някои стикери, особено тези с по-фини детайли, да се разлепят! Част от самозалепващите се стикери са "Премахваеми/Removable", т.е. спецификациите на използваните лепила позволяват отстраняването им без видими следи. Това обаче ги прави много чувствителни към замърсители, които могат да полепнат, след което силата на лепилото значително намалява. В много редки случаи се наблюдава несъвместимост с някои контактни повърхности. При подобен вариант, ако елементи от стикерите се поставят върху различна повърхност (напр. врата на хладилник, мебели или интериорни врати) и те все още се разлепят, значи първоначалната основа не е била почистена добре от прах или мазнини, а ако стоят безпроблемно значи има несъвместимост с основата. Елементите могат, при необходимост, да се изрежат заедно с носещата подложка и да се подредят директно на повърхността чрез внимателно отлепване на единия край, който да се постави на мястото за декориране, а посредством внимателно изтегляне на подложката стикерът да се залепи без контакт между пръстите и лепливата страна. Това е от особено значение при фините детайли. При замърсяване на лепливата страна на стикерите или за допълнителна стабилност може да се използва тапетно, сухо или друго лепило по избор.

Самозалепващо се фолио (цял стикер-пано) - начин на поставяне:

1.Изберете гладка, чиста и суха повърхност, върху която ще залепите стикера. Добър вариант е стикерът да бъде залепен върху тънка монтажна плоскост (HDF, MDF, фазер или др), а самата плоскост да се закрепи на избраното за целта място. Температурата на повърхността, върху която се лепи, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.
2.Уверете се, че няма невидими замърсявания като прах, мазнини, химикали.
3.Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал. Може да използвате хартиено тиксо, за да го прикрепите временно към повърхността и да добиете представа за окончателната визия.
4.При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера или го разделете ако смятате да го използвате на части, като оставите поне 0.5см аванс.
5.Ако върху повърхността има издадени детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), ги демонтирайте, за да може да ги поставите върху стикера.
6.Напръскайте основата, върху която ще монтирате стикера с вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване, но само ако не го поставяте върху водоразтворима боя или мазилка, където може да използвате подходящо лепило, напр. С200.
7.Ако сте навлажнили с вода добре, то може да отстраните цялата подложка и да положите стикера върху намокрената основа, а после да използвате апликатор/кърпа за обезвъздушаване. В случай, че поставяте върху стена и използвате допълнително лепило, то е желателно да отстраните цялата подложка и да намажете плътно лепливата страна на стикера, а после да го поставите, наместите и обезвъздушите.
8.Ако поставяте върху суха основа, внимателно започнете да отделяте хартиената основа от единия край, като плътно притискате лепливата страна на стикера към избраната повърхност.
9.Направете това по целия водещ хоризонтал или вертикал.
10.Започнете внимателно и равномерно да изтегляте хартиената подложка по широчина или височина, като старателно притискате стикера към основата. Използвайте апликатор (шпатула), който може да увиете в памучна материя, пластмасова карта или само памучна кърпа, за заглаждане на повърхността и за да гарантирате, че няма да се образуват въздушни мехурчета между повърхността и винила.
11.Продължете до отстраняване на цялата хартиена подложка.
12.Уверете се, че всички краища на винила са плътно прилепнали към повърхността.
13.Ако монтирате стикера зад свободностояща печка или фурна със задно отвеждане на парата, фиксирайте долния край на стикера добре, за да не може горещия и влажен въздух да попадне между него и основата, на която е залепен и да предизвика деформация и/или отлепване.
14.Ако сте демонтирали детайли (контакти, ключове, дръжки и др.), изрежете внимателно част от стикера на съответното място и монтирайте детайла.
 
Показания: Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др.


Самозалепващо се фолио за монтаж върху задната страна на стъклен гръб (цял стикер-пано) - начин на поставяне:

1. Уверете се, че средата, в която ще работите е абсолютно чиста.
2. Почистете добре и стъклото, върху което ще монтирате стикера. Температурата на стъклото, както и температурата на стикера трябва да са над 15°C.
3. Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал.
4. При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера или го разделете ако смятате да го използвате на части, като оставите поне 0.5см аванс.
5. Напръскайте стъклото с вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване, като оставите суха ивица в единия му край.
6. Внимателно отделете хартиената основа от единия край на стикера, като плътно притиснете лепливата страна с изображението към сухата част на стъклото.
7. Внимателно и равномерно изтеглете хартиената подложка, като старателно притискате стикера към стъклото.
8. Друг подход е цялото стъкло да бъде овлажнено и двама или повече души да отделят подложката като държат стикера изпънат, а после да го положат целия с лепливата страна (с изображението) към стъклото.  
9. Използвайте апликатор (шпатула), пластмасова карта или само памучна кърпа за заглаждане на гърба на стикера и да обезвъздушите, като търкате от центъра към ръба и изкарвате остатъчната вода.
10. Продължете до максимално заглаждане на белият гръб на стикера.
11. Оставете поне 12 до 24 часа, за да може всичката влага между стикерът и стъклото да се абсорбира.
12. След като е изсъхнал напълно, стикерът ще е прилепнал плътно и стъклото ще може да се монтира на избраното за целта място.
 

Самозалепващ се стикер за стена - начин на поставяне:
 
1. Изберете гладка, чиста и суха повърхност. Отделете много внимателно стикерите от листа един по един. При необходимост, преди отстраняването от основата, може да ги разрежете прецизно на по-малки детайли.
2. Подредете лепливите страни върху равна повърхност, без да ги натискате, така че да има възможност да ги отделите и препозиционирате отново, ако е необходимо.
3. Ако резултатът е задоволителен за вас, притиснете здраво към повърхността, за да изкарате въздушните мехурчета навън.
4. Ако все още има мехурчета, вземете игла, за да ги продупчите.

Показания: Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др.

 

Интериорен стикер с трансферно залепяне - начин на поставяне:

1. Почистете внимателно повърхността, където ще поставяте изображението.
2. Поставете трансферното фолио върху изображението или прескочете тази стъпка ако фолиото е вече залепено. Внимателно търкайте повърхността хоризонтално и вертикално, за да може трансферното фолио да прилепне плътно към изображението.
3. След като трансферното фолио е плътно прилепнало, изрежете индивидуални парчета ако е необходимо.
4. Подгответе дизайна и подредете картината докато сте доволни.
5. Внимателно отстранете задния слой на изображението.
6. Нанесете върху стената, но не търкайте местата без стикер. Със суха и мека кърпа или с пластмасова карта търкайте внимателно САМО върху изображението, за да отстраните въздуха.
7. Бавно и внимателно отлепете трансферното фолио. Повторете стъпките при повече изображения.

Показания: Може да се прилага на всяка чиста, гладка повърхност като: стени, врати, стъкло, метал, керамика, пластмаса и др., вкл. и в мокри помещения

 

3d Стикер за под - начин на поставяне:


1. Изберете гладка, чиста и суха повърхност, върху която ще залепите стикера.
2.  Уверете се, че няма невидими замърсявания като прах, мазнини, химикали.  
3.  Разгънете стикера и го нивелирайте по хоризонтал и/или вертикал. Може да използвате хартиено тиксо, за да го прикрепите временно към повърхността и да добиете представа за окончателната визия.
4.  При необходимост, внимателно с ножица или макетен нож отрежете ненужна част от стикера, но единствено и само ако е/са в непосредствена близост до вертикална повърхост като стени, мебели и др., която не предполага активна външна намеса.
5.  Напръскайте основата, върху която ще монтирате стикера със сапунена вода, която ще позволи лесно наместване и обезвъздушаване.
6.  Внимателно започнете да отделяте хартиената основа от единия край, като плътно притискате лепливата страна на стикера към избраната повърхност.
7.  Направете това по целия водещ хоризонтал или вертикал.
8.  Започнете внимателно и равномерно да изтегляте хартиената подложка като старателно притискате стикера към основата. Ако монтажът е от двама или повече души, може да отлепите цялата хартиена основа и да позиционирате стикера наведнъж и ако сте навлажнили със сапунена вода добре, то може да положите стикера върху намокрената основа, а после да използвате апликатора за обезвъздушаване.
9. Използвайте апликатор (шпатула), пластмасова карта или само памучна кърпа, за да гарантирате, че няма да се образуват въздушни мехурчета между повърхността и винила.
10.  Продължете до отстраняване на цялата хартиена подложка.
11.  Уверете се, че всички краища на винила са плътно прилепнали към повърхността.

Показания: Може да се прилага на всяка чиста и гладка подова повърхност като дървени или изкуствени покрития, теракотени или подобни плочи, всяка равна и здрава основа.

Няма добавени продукти в тази категория.

Най-продавани
Стикер за стена "Фл
19,99лв 29,99лв
Налични цветове:
  • Черен +0.0000
  • Виолетов +0.0000
  • Лилав +0.0000
Детски стикер за стена &
5,99лв 14,99лв
Налични цветове:
  • Многоцветно +0.0000
Детски стикер за стена &
8,99лв 14,99лв
Налични цветове:
  • Многоцветно +0.0000
Промоции
Промопакет "Цветове
35,99лв 38,98лв - 8%
3d Стикер за под - Море
28,99лв 29,99лв - 3%
3d Стикер за под - Ню Йо
38,99лв 48,99лв - 20%